От  началото на предприетите действия на пътна полиция по завишаване

...
От  началото на предприетите действия на пътна полиция по завишаване
Коментари Харесай

Продължава завишеният контрол по пътна безопасност на територията на столицата

От  началото на подхванатите дейности на пътна полиция по завишаване на контрола за придвижването по пътищата, от 12 до  18 август, чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи са заснели  9211 нарушавания на скоростния режим на територията на София.

156 са отнетите свидетелства за правоуправление и за регистрация на моторни транспортни средства, заключи комисар Радослав Начев, зам.началник на отдел „ Пътна полиция “ в Столична дирекция на вътрешните работи. 1191 са осъществените инспекции за шофиране след  приложимост на алкохол и упойващи субстанции. Съставени са актове за приложимост на алкохол  на 25 водачи, а на други 12 – за шофиране под въздействието на наркотични субстанции, отказали тест на място са 10 души. По отношение на прелюдия способ по линеен надзор комисар Начев напомни, че  служебните коли ще се движат  в  транспортния поток, като грубите нарушавания ще се извеждат  по безвреден метод от придвижването и по отношение на тях ще се взема административно отношение на място. Контролът ще се прави както от пътни служители на реда, по този начин и от чиновници на териториална, престъпна и охранителна полиция.

Той разясни, че на мястото, където на 5 юли настъпи тежкият случай,  при който починаха 2 млади дами, се прави 24-часов надзор на скоростта. Само от  петък /19-ти август/ до рано тази заран в региона е засечено шофиране със 134 км/ч, при ограничаване 50 км/ч. Заснети са и други две фрапиращи нарушавания на територията на столицата – със  164 км/ч са управлявали двама водачи  –  единият на Цариградско шосе, другият  на Ботевградско шосе.

Комисар Начев показа, че със съдействието на Столична община скоро следва да бъде инсталирана и камера за непрекъснато наблюдаване на скоростта в  платното в  посока бул. „ Черни връх “, настрана се управлява и скоростният режим  на колите на територията на цяла София.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР